×

Híreink

2023. máj 10.

Mától kétlépcsős hitelesítés a tárhelyeken és Ügyfélkapun

A múlthavi első adathalász támadások óta azt tapasztaltuk, hogy ismeretlen bűnözők Ügyfeleinktől megpróbálják megszerezni a tárhely "Ügyfélkapu" jelszavakat. Ezt a tevékenységet log elemzéssel eddig kiszűrtük és a támadást minden esetben visszavertük. Ez a jövőben kevés lehet, ezért a bejelentkezéshez mától bevezetjük a kétlépcsős hitelesítést, amely biztos védelmi megoldás a problémára.

A hitelesítés menete a következő:

1. ) Az Ügyfélkapu bejelentkezéshez megadja az azonosítót / jelszót, ahogy eddig is a www.mediacenter.hu weboldalon az Ügyfélkapu menüpontra kattintva.

2. ) Ezt követően egy hitelesítő ablak jelenik meg, ahol felkínálja kiválasztásra nyilvántartásban szereplő e-mail címeket és telefonszámokat (adatvédelmi okokból csak töredékesen látszik).

3. ) Kiválasztás után egy kódot kap, amit visszaírva bejelentkezhet az Ügyfélkapu felületre.

Fontos!

- Minden bejelentkezés a böngészőt 24 óráig azonosítja, tehát 24 órán belül nem szükséges újra bejelentkezni

- Amennyiben olyan e-mail címet, vagy telefonszámot szeretne használni, amely a nyilvántartásunkban nem szerepel, akkor az Ügyfélkapura bejelentkezés után a "Kétlépcsős hitelesítés" menüpont alatt megadhatja. Itt lehetőség van több e-mail cím és telefonszám megadására is.

- Lehetősége van mobiltelefonos tokent használni a gyors és rendszeres bejelentkezéshez. Ehhez szükséges információkat szintén az Ügyfélkapura bejelentkezés után a "Kétfaktoros hitelesítés" menüpont alatt található.

- A rendszer használata kötelező, mától minden Tárhelyre bevezettük.

Közös érdekünk, hogy vigyázzunk az adataira! Tartsuk távol az illetékteleneket!

Vissza a nyitóoldalra